Les ciberestafes més comunes en la campanya de la Renda

El passat dimecres 3 d’abril va començar la Campanya de la Renda 2023 amb més de 21 milions de contribuents. Un 92 % dels declarants presentaran la seua declaració per internet, utilitzant els serveis d’ajuda de l’Agència Tributària o dels assessors fiscals. Però tots aquests avanços en digitalització, amplifiquen també l’exposició als riscos relacionats amb la ciberseguretat.

La majoria d’aquests fraus estan relacionats amb pàgines web falses o phishing i s’inicien amb la suplantació d’identitat i la imatge de l’Agència Tributària a través d’sms i telefonades falses, per exemple. 

Per evitar que caigueu en aquest tipus d’estafes, vos oferimles següents recomacions:

  • L’Agència Tributària mai sol·licita per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal.

  • No obriu missatges d’usuaris desconeguts, heu d’eliminar-los directament.

  • En cas d’obrir-lo, no contesteu mai estos missatges.

  • Presteu molta atenció al seguir enllaços o descarregar arxius que rebeu per correu electrònic, inclús quan siga de contactes coneguts.

  • Si preferiu utilitzar l’app, descarregueu-vos sols l’oficial de l’Agència Tributària que trobareu amb descàrrega gratuïta en App Store, Google Play i Huawei AppGallery.

  • Identifiqueu-vos exclusivament amb les eines que l’Agència Tributària posa al vostre abast: clau PIN, certificat digital, DNI electrònic o número de referència de l’anterior declaració.

  • Per a una major seguretat, és recomanable que accediu al web de l’Agència Tributària teclejant amb molta cura la direcció https://sede.agenciatributaria.gob.es/ així evitareu el risc d’accedir amb enllaços que poder resultar fraudulents.

Per finalitzar vos deixem exemples de missatges enviats per vies tecnològiques que suplanten la identitat de l'AEAT detectats l'any 2023.

Share this post
Etiquetes
Arxivar


Com generar una contrasenya que no s'oblide?
Respectar la seua privacitat és la nostra prioritat.