Consells per a protegir-nos i evitar ser víctimes de ciberestafes

Un dels principals factors que ens ajudarà a mantindre'ns lluny de les ciberestafes serà actuar amb compte enfront de qualsevol alerta. Hem d’utilitzar el sentit comú i si tenim alguna sospita, no continuar amb la navegació.

Alguns dels consells vos poden servir:

- Aneu amb compte amb els enllaços i arxius adjunts sospitosos: evitar fer clic en links desconeguts o sospitosos en correus electrònics, missatges de text o en xarxes socials. A més, molta precaució a l'obrir arxius adjunts de fonts que desconeguem, ja que poden contindre malware o virus.

- Utilitzeu sempre contrasenyes sòlides i úniques: assegurar-se que siguen prou complexes, amb una combinació de lletres majúscules i minúscules, números i símbols. Evitar utilitzar el nostre nom o dades personals. A més, evitar reutilitzar contrasenyes en diferents plataformes.

- Habiliteu l'autenticació de dos factors: esta capa addicional de seguretat ens demanarà un codi de verificació únic després d'incorporar la nostra contrasenya, fet que dificulta l'accés no autoritzat al compte bancari.

- Mantingueu els dispositius actualitzats: tant l’ordinador com el telèfon mòbil han de tindre el sistema operatiu i les aplicacions actualitzades. Les actualitzacions sovint inclouen correccions de seguretat que protegeixen la informació personal.

- Eviteu compartir informació personal: anar amb compte en proporcionar informació personal en línia. Evitar compartir dades confidencials, com les nostres dades personals, número de telèfon, adreça o informació bancària, si no sabem cert si la pàgina web o plataforma és segura.

- Utilitzeu una connexió segura: sobretot quan compartim informació personal en línia. No utilitzar una connexió Wifi d'una font estranya, cercar la icona de cadenat en la barra d'adreces del navegador i utilitzeu llocs web amb "https://" a l'inici de l'URL.

Recordeu, la precaució i la conscienciació són clau. Desconfieu sempre de qualsevol pàgina web que semble massa bona per a ser veritat o que et faça sentir incòmode.

Share this post
Etiquetes
Arxivar


Navega de manera segura. Comença gestionant correctament la teua identitat digital.
Respectar la seua privacitat és la nostra prioritat.