Com generar una contrasenya que no s'oblide?

Et costa recordar les teues contrasenyes? No et preocupes! En este post et mostrarem com crear contrasenyes fàcils de recordar sense comprometre la teua seguretat.

Descobrix estratègies simples, però efectives, per a generar contrasenyes que siguen fàcils de memoritzar per a tu i difícils d'endevinar per als altres.

Generar contrasenyes que siguen difícils d'oblidar, però segures pot ser un desafiament, però ací tens algunes estratègies que podrien ajudar-te:
 

1. Partix sempre d'una frase. Podem utilitzar una frase que siga senzilla de recordar per a nosaltres, “Als 5 anys tenia un gat que es deia Bigots"

2. Crea acrònims. Utilitza la primera lletra de cada paraula, inclou números i símbols i usa'ls com a base per a la teua contrasenya, quedaria així:

 “Als 5 anys tenia un gat que es deia Bigots.”  - “A5atugqedB.” .


3. Modifica les vocals per números. Crea un patró per a les vocals, A – 1, E – 2, I - 3, O – 4 i U – 5 i modifica-les per números en la teua contrasenya.

Exemple: “151t5gq2dB.” 

4. Camufla't amb l'entorn. Afig les sigles de l'entorn web en el qual et trobes (F – Facebook, I – Instagram, T – Tik Tok, …), al principi o al final de la frase, d'esta manera la nostra contrasenya ja no serà la mateixa en totes les nostres pàgines. Per exemple, si canviem la nostra contrasenya del Facebook, podem afegir F al principi o al final de la nostra contrasenya base. 

Exemple: “F151t5gq2dB.” 

A més, sempre hem d'evitar l'ús d'informació personal fàcilment accessible o predictible, com a dates de naixement o noms de familiars, ja que això podria comprometre la seguretat dels nostres comptes.

En resum, amb un poc de creativitat i atenció a la seguretat, podem crear contrasenyes que siguen tant fàcils de recordar com segures, garantint així la protecció dels nostres comptes online en tot moment.
    Share this post
    Etiquetes
    Arxivar


    El vishing: que és i com protegir-nos
    Respectar la seua privacitat és la nostra prioritat.