Com fer front a les despeses de gener?

Gener és un dels mesos més complicats de l’any per a l’economia de moltes famílies a causa del desemborsament que suposa el Nadal: regals, sopars i menjars nadalencs, entre d’altres. A més, cal afegir que hem començat l’any amb pujades de preu d’alguns serveis bàsics com la llum o el gas.

Tot açò fa que els nostres pressupostos es desajusten. Per evitar-ho, des de Finança’t vos recomanem seguir estos consells:

1.- Rebaixes.

Compte amb les promocions. A gener tenim les esperades rebaixes d’hivern però abans de comprar devem avaluar si realment existeix oferta i comprar allò que realment volem o necessitem.

Per saber que el que volem no és un desig passatger el millor és esperar uns dies abans de comprar-ho. Si passat eixe temps encara desitgem fer la compra, és que realment es tracta d’una necessitat i no d’un desig puntual o derivat per l’oferta o descompte.

2.- Reorganitzar el pressupost.

Disminuir despeses al mes de gener ens pot ajudar a crear un excedent. Per aconseguir-ho, cal tindre en compte quines són les despeses fixes a les quals hem de fer front (hipoteca, llum, aigua…) i establir la part corresponent del pressupost per a cadascuna d’eixes necessitats. D’aquesta manera podrem saber quants diners dedicar per a altre tipus de despeses.

3.- Controlar les despeses no prioritàries.

És essencial per superar el mes de gener. Després del nadal, no és el moment de fer desemborsaments que realment no siguen necessaris, pel que abans de qualsevol compra convé analitzar bé si realment ho necessitem i si la seua adquisició no desquadrarà el nostre pressupost.

4.- Liquidar deutes.

Tracta de liquidar tots aquells deutes que generen interessos (despeses) per a així començar bé l’any. Per a evitar temptacions que augmenten els deutes, fica les targetes de crèdit en un calaix i no tornes a traure-les fins a haver pagat la despesa.

5.- Aprofitar allò que tenim al congelador i al rebost.

Evitar anar al supermercat en la mesura que siga possible, i quan anem, comprar únicament productes bàsics de primera necessitat. Per ajudar-se podem crear un llistat de compra i cenyir-se a ella.

Altres consells són:

  • Beure aigua en tots els menjars, en lloc de vins o refrescos.

  • Preparar menús lleugers i saludables per a alliberar l’estómac dels excessos dels dies de festa.

  • Tornar als plats de cullera: arròs, llegums i guisats tradicionals.

  • Aprofitar les ofertes de les verdures i fruites de temporada.

  • Substituir els postres envasats per fruita fresca.

D’aquesta manera controlarem la despesa i ajudarem al nostre cos a recuperar-se dels excessos nadalencs.

Share this post
Etiquetes
Arxivar
Pagament segur en les compres en línia
Respectar la seua privacitat és la nostra prioritat.